במהלך משמעותי לקראת טרנספורמציה דיגיטלית, מועצת האיחוד האירופי הודיעה ביום שלישי על אימוץ מסגרת חלוצית לזהות דיגיטלית אירופאית (eID) . מסגרת זו שמה לה למטרה לבסס זהות דיגיטלית מהימנה ומאובטחת לכל האירופים, לפי הודעה לעיתונות מהמועצה. Mathieu Michel, מזכיר המדינה הבלגי לדיגיטציה, פישוט מינהלי, הגנת הפרטיות ורגולציה של בנייה, בירך על אימוץ תקנת הזהות הדיגיטלית האירופית כהישג מוביל.
הוא הדגיש את החשיבות של העצמת אזרחים עם ארנק דיגיטלי אירופאי ייחודי ומאובטח תוך שמירה על שליטה מלאה על הנתונים האישיים שלהם. מישל טען כי צעד זה ממצב את האיחוד האירופי כמוביל עולמי בתחום הדיגיטלי ומחזק את האבטחה באינטראקציות מקוונות. תקנת הזהות הדיגיטלית האירופית מציבה את האזרחים בחזית, ותורמת לשיפור משמעותי ולפישוט הגישה לשירותים ציבוריים מקוונים. מישל הדגיש את ההכרח להקל על האזרחים מעומסי המורכבות המנהלית והמורכבויות המוסדיות.
הרגולציה המתוקנת מבשרת על שינוי עמוק בפרקטיקות הזהות הדיגיטלית באירופה. מטרתו העיקרית היא להבטיח גישה אוניברסלית לזיהוי ואימות אלקטרוני מאובטח ומהימן עבור אנשים ועסקים ברחבי היבשת. על פי החוק החדש הזה, המדינות החברות יספקו ארנקים דיגיטליים לאזרחים ולעסקים. ארנקים אלה יקלו על הקישור של זהויות דיגיטליות לאומיות עם תכונות אישיות אחרות כגון רישיונות נהיגה, כישורים וחשבונות בנק.
אזרחים יוכלו לאמת בקלות את זהותם ולשתף מסמכים אלקטרוניים מהארנקים הדיגיטליים שלהם באמצעות טלפונים ניידים. הכנסת ארנקי זהות דיגיטלית אירופיים (EDIWs) תאפשר לאזרחים לגשת לשירותים מקוונים באמצעות הזיהוי הדיגיטלי הלאומי שלהם, שיוכר בכל האיחוד האירופי. חשוב לציין, ניתן להשיג זאת מבלי להזדקק לשיטות זיהוי פרטיות או לחשוף נתונים אישיים שלא לצורך.
הרגולציה שמה דגש על בקרת משתמשים, ומבטיחה שרק מידע רלוונטי משותף. מרכיבי המפתח של הרגולציה המתוקנת כוללים הוראות לשיפור האפקטיביות והרחבת היתרונות של זהות דיגיטלית מאובטחת ונוחה למגזר הפרטי ולאפליקציות הניידות. בנוסף, לאזרחים תהיה גישה ללוח מחוונים לעסקה בתוך הארנק, יכולת לדווח על הפרות הגנת מידע ואפשרות לאינטראקציה בין ארנקים.
יתר על כן, אזרחים יכולים לשלב תוכניות eID לאומיות קיימות בארנק ולהיעזר בחתימות אלקטרוניות בחינם לשימוש לא מקצועי. הרגולציה המתוקנת מתוכננת לפרסום בכתב העת הרשמי של האיחוד האירופי בשבועות הקרובים. הוא ייכנס לתוקף 20 יום לאחר הפרסום והוא מיועד ליישום מלא עד 2026.