רעידת אדמה פקדה את אלמטי , העיר הגדולה ביותר בקזחסטן, ביום שני, ועוררה בהלה בקרב תושבים שנמלטו בחוץ בזמן שצפירות נשמעו, על פי דיווח של רויטרס . הרעידה, בעוצמה המוערכת בכ-5 על ידי משרד החירום של קזחסטן, הדהדה ברחבי העיר, גרמה לבניינים לרעוד ושלחה עשרות בני אדם לדאוג לביטחון. התושבים תיארו סצנות של כאוס ובלבול כשהאדמה רעדה מתחתיהם, וחלקם ממהרים לצאת מבתיהם ולרחובות מחשש ברעשי משנה.
שירותי החירום נכנסו לפעולה במהירות, נענו לקריאות הסיוע והעריכו את היקף הנזק שנגרם ברעידת האדמה. השפעת רעידת האדמה לא הייתה מוגבלת לאלמטי בלבד, שכן רעידות הורגשו גם בבישקק, עיר הבירה של קירגיזסטן השכנה, שהוסיפו לאי הנוחות של האזור. הרשויות בשתי המדינות פעלו להרגיע את האזרחים ולתאם מאמצי תגובה בתוך הפעילות הסייסמית. באלמטי, תושבים שיתפו דיווחים על חוויותיהם ברשתות החברתיות, ורבים הביעו הקלה מכך שהרעידה לא גרמה להרס משמעותי יותר.
עם זאת, האירוע שימש תזכורת מוחלטת לאופי הבלתי צפוי של רעידות אדמה ולחשיבות המוכנות לנוכח אסונות מסוג זה. גורמים רשמיים קראו לתושבים להישאר ערניים ולפעול לפי פרוטוקולי בטיחות כדי להפחית את הסיכונים הכרוכים ברעידות משנה פוטנציאליות. רעידת האדמה גם הציתה מחדש דיונים על חוסן תשתיות ואמצעי בטיחות סיסמיים באזורים עירוניים המועדים לתופעות טבע כאלה. בעוד שלאחר רעידת האדמה לא נרשם דיווחים על נפגעים או נזק גדול, הרשויות נותרו ערניות, עקבו מקרוב אחר המצב.
הומלץ לתושבים להישאר מעודכנים בערוצים הרשמיים ולהימנע מהפצת מידע לא מאומת שעלול לגרום לפאניקה מיותרת. כשהחיים חזרו אט אט לשגרה באלמטי ובבשקק, רעידת האדמה שימשה תזכורת מפוכחת לשבריריות של הקיום האנושי מול כוחו של הטבע. למרות ההפרעה שגרמה הרעד, קהילות התגודדו והפגינו חוסן וסולידריות מול המצוקה.